Christiaan Kooman

Christiaan werkte na zijn studies aan de Universiteit van Leiden en de Nederlandse Politie Academie. bij de politie van Amsterdam en de Nationale Recherche.  Ook heeft hij gewerkt als misdaadjournalist bij Peter R. de Vries en het Algemeen Dagblad. Sinds 2008 houdt hij zich bezig met integriteitsonderzoek en bedrijfsrecherche. Over zijn werk als onderzoeker schreef hij in 2014 het boek De zwerende wethouder en andere verhalen. In 2019 bracht hij zijn tweede boek uit: De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester. Christiaan is tevens partner van Partners in Integriteit en maakt deel uit van de onderzoekscommissie van het ISR en de KNLTB. Tevens is hij lid van de klachtencommissie van de Overijsselse Ombudsman.

Monique Knigge

Monique is een ervaren en enthousiaste onderzoeker en conflictspecialist die opgroeide in Twente. Zij heeft een eigen mediationpraktijk waarin ze bemiddelt bij diverse conflicten. Monique is rechtbankmediator en onder andere opgeleid tot KIES (kinderen in echtscheiding situaties) omgangsbegeleider en bijzonder curator in jeugdzaken. Daarnaast is Monique onderzoeker bij de Overijsselse Ombudsman en is ze lid van diverse klachtencommissies.

Stephan Zoetman

Na zijn studie in Groningen heeft geboren Twentenaar Stephan als adviseur en vermogensbeheerder bij verschillende banken gewerkt. Als poortwachter van het financiële stelsel spelen banken een belangrijke rol bij het opsporen en voorkomen van witwaspraktijken, terrorismefinanciering, corruptie en fraude. Financiële integriteitsrisico’s zijn dan ook bekend terrein voor Stephan. De afgelopen jaren heeft hij buiten de bank opdrachten gedaan bij diverse organisaties en bedrijven in Twente. Ook daarbij heeft hij te maken gehad met integriteitdilemma’s en integriteitsrisico’s.