Even voorstellen: Amber Mensink

Sinds kort werkt Amber Mensink bij Twentestad Bedrijfsrecherche. Amber heeft forensisch onderzoek gestudeerd aan het Saxion in Enschede en in 2020 haar MSc in Psychologie (met een specialisatie in conflict, risico en veiligheid) afgerond. Wij stelden Amber een aantal vragen.

Wat is jouw rol en functie bij Twentestad?

Bij Twentestad ga ik aan de slag als onderzoeker. Samen met collega’s voer ik bedrijfsrecherche- en integriteitsonderzoeken uit. Dit zijn onderzoeken die gericht zijn op ‘waarheidsvinding’. Ik vind het daarbij vooral leuk om verbanden te leggen tussen de verschillende soorten bewijsmaterialen. Ook het opstellen en nagaan/controleren van de  verschillende scenario’s vind ik boeiend. Verder zal ik mij bij Twentestad Bedrijfsrecherche bezig houden met trainingen en adviestrajecten en ga ik regelmatig blogs schrijven op mijn vakgebied.

Waar zie jij kansen en uitdagingen voor organisaties, als het gaat om integriteitsrisico’s en het voorkomen van interne bedrijfscriminaliteit?

De maatschappij verandert constant en onze manier van werken dus ook. Dat merken we nu we massaal thuis werken. Het is belangrijk om hier als organisatie op in te spelen en om je bewust te zijn van de (nieuwe) integriteitsrisico’s die hierbij komen kijken, zoals nieuwe vormen van fraude. Daarnaast worden omgangsvormen belangrijker. Steeds vaker krijgen organisatie te maken met me too kwesties en meldingen van seksuele intimidatie. Ik denk dat het een grote uitdaging voor veel bedrijven is om proactief om te gaan met thema’s als sociale veiligheid.

Je bent een geboren en getogen Tukker. Wat is typisch Twents aan jou?

Dat klopt inderdaad, ik ben hier geboren en heb bijna mijn hele leven in Twente gewoond. Dat wil helaas niet zeggen dat ik vloeiend Twents spreek of het prachtige Twentse accent bezit. Maar a’j Twents könt proat’n, mu’j ’t um mie nich loat’n.

Wat ik daarnaast heb meegekregen is de typische Twentse nuchterheid; een probleem is zo groot als je het zelf maakt. Als je ergens geen invloed op hebt en het ook niet kunt veranderen, heeft het ook niet zoveel zin om erover in te zitten. ’t Löp wa los.